‘De TAO van HANS’ is verschenen!

De paperback versie bevat 394 pagina’s en is verkrijgbaar, maar enkel via mijn Brave new books pagina én tijdens satsang en sessies natuurlijk! De ebook versie is er ook, en die is via allerlei online winkels te krijgen, al heb ik het ’t liefst dat je sowieso de ebooks bestelt via mijn BNB pagina (kost jou niets meer, maar is voor mij gunstiger. Bovendien zijn enkele titels daar zelfs goedkoper! Of tijdens satsangs en sessies, nog beter voor allen, geen verzendkosten, en sommige titels zelfs ietsje goedkoper!)

Deze omvangrijke paperback kost € 25,00… excl. verzendkosten (mijn ‘winst’ is zo 6,60) – (en hij kost 26,90 bij Bol e.d. – mijn winst is dan echter maar 2,08 euro). Misschien een goed idee nog een andere titel mee te bestellen als je het via mijn BNB pagina doet? Het aanmerkelijke marge verschil geldt overigens ook voor bijvoorbeeld Aan de leiband. Via gewone kanalen, zoals Bol, krijg ik ongeveer 3 euro, via mijn BNB pagina ongeveer 7 euro… Gun factor noemen ze dat bij BNB… Per titel maakt dat misschien niet zo veel uit op het oog, maar het scheelt op jaarbasis aanzienlijk, zoals u begrijpen zult. En zo vreselijk veel exemplaren verkoop ik helaas niet met mijn blijkbaar tamelijk aparte of obscure werk… Dus als het kan graag mijn boeken via de BNB-paginabestellen, of natuurlijk tijdens satsang en sessies zoals gezegd, dat is voor mij overigens het meest gunstig, financieel gezien – plus: er hoeft dan geen bestelbusje heen en weer te rijden…

En bedenk – wat De Tao van Hans betreft – het is in wezen twee boeken voor de prijs van anderhalf – want deze is zelfs 40% dikker dan Leiband, en ruim twee keer zo omvangrijk als al m’n vorige boeken, die net boven de € 21,00 kosten. Het ebook is trouwens € 14,99. Anyway, hope u like my work! Het bevat een zeer gevarieerd verslag van ruim een zeer vol jaar van lezen, denken, observeren, gesprekken voeren, satsangen, reflecteren, voelen, luisteren, overwegen en schrijven en herschrijven enzovoorts over een breed scala aan onderwerpen en gezichtspunten.

Mijn boeken bekijken en/of BESTELLEN? Hier staan ze allemaal bijeen.

De Tao van Hans is de opvolger én voortzetting van Aan de leiband, of je eigen pad? – lees die dus eerst, anders mis je wellicht context plus diverse perspectieven of thema’s waarop wordt voortgegaan, bovendien wordt er regelmatig in De Tao van Hans naar ‘Leiband‘ verwezen!
Nog een tip, of verzoek: lees het van A tot Z, sommige thema’s komen enkele malen terug – vanuit een andere ingang of een worden gaandeweg uitgediept, en er zit een opbouw in het boek. Schort ook de opinies bij voorkeur op tot je het boek uit hebt, dan worden de samenhangende perspectieven helder(der)… hoop ik 😉

Het boek gaat eigenlijk over ‘kiezen’ voor het leven – want ik sterf is een vitaal besef in ‘de aanwezige’, het is dé ultieme context voor elke Tao, naar mijn smaak. En ondanks de in dit boek vervatte kritisch noten, de soms opwellende walging, elementen van verontrusting en ironie of zelfs het her en der aanwezige sarcasme, is het eigenlijk een positief boek. Een oproep, want:

Zonder interesse en ‘drive’ komt er niets tot stand, noch op lichamelijk, persoonlijk, relationeel, maatschappelijk of spiritueel vlak. Een mens kan wraakzucht kweken, meegaandheid of karakter. Competentie, middelmatigheid of zwakte. Men kan leren denken, luisteren en echt voelen, óf blijven geloven in geloven en blijven hangen in oude simplistische en vastgeleefde oordelen en door de tijdgeest voorgeschreven moraliteiten.
Verandering begint echter altijd met interesse. Combineren we die met eerlijkheid, durf, krachtdadige welwillendheid of een dosis heldere sensitiviteit dan kan iedereen vorderen, op welk terrein dan ook! Blijven we liever hangen in kleingeestige morele middelmatigheid of ressentiment, dan trainen we die houding, en worden we daar dus beter in, en verspreiden we die. Dit zijn enkele van de kernthema’s in dit boek.

Er komen echter ook tal van andere kleine zaken in aan bod zoals globalisering, liefde, religie, atheïsme, vooruitgang, advaita, moralisme, filosofie, de (onvrije) wil, magisch ‘denken’, geschiedenis, klimaat, hersens, ironie, macht, onnozelheid, extremisme, sferen, compassie, politiek, spiritualisme, cultuur, relativisme, humanisme, natuur, sentimentaliteit, ideologie, tijdgeest, helderheid, evolutie, én lieden als Nietzsche, Sloterdijk, Heidegger, Pinker, Dawkins, Gray, Finkielkraut, Scruton, Hitchens, Orwell, Onfray, Mekhennet, Cioran, Stendhal, Voltaire, Neiman, Flannery, Mishra, De Martelaere, Solzhenitsyn, Pessoa, Marx, Darwin, Peterson, Eno, Dalrymple, Habermas, Toergenjev, Thomas, Derrida, Flannery, Boudry, Denys, en als klap op de vuurpijl: 
De waarheid over de Enige echte Godheid, de Grote Groene Woensel! 

Enne, een goeie review op Bol is altijd behulpzaam, ook trouwens van andere titels – en ook als er bijvoorbeeld ‘al’ 13 staan, laat je niet weerhouden, a.j.b..

Zet die in het geval van De Tao van Hans gewoon bij de ebook versie van het boek, die zal wel (ook) via Bol te koop zijn. Thanx. Promoot m’n boeken ook als je wilt op je social media, als m’n werk je bevalt, alle hulp helpt.
Overigens: op 9 januari j.l. is het boek nog ge-update, dat wil zeggen dat een aantal schoonheidsfoutjes zijn verwijderd, die er ondanks Ceciles naarstige arbeid door mij waren ingeslopen, omdat ik vaak op het allerlaatste moment nog meen iets te moeten toevoegen of wijzigen :-). En dan nog zal er best her en der een letter of woordje verkeerd staan vrees ik…

Tot slot nog dit: een flink deel van de opbrengst van dit boek gaat naar vogelvoer, voor m’n gevleugelde vriendjes, een ander deel zal ik besteden aan leesvoer voor mezelf (echte boeken) – waarvan een deel ongetwijfeld in boekvorm of anderszins weer bij jullie terecht kan of zal komen. Leuk toch? Een soort van circulaire economie, zeg maar…

Knuf! h.

Terug naar mijn boekenlijst

LEES DEZE DUS EERST