‘De TAO van HANS’ is verschenen!

De paperback versie bevat 394 pagina’s en is verkrijgbaar, maar enkel via mijn Brave new books pagina én tijdens satsang en sessies natuurlijk! De ebook versie is er ook, en die zal (ook) via allerlei online winkels te krijg zijn zoals Bol, al heb ik het ‘t liefst dat je ebooks bestelt via mijn BNB pagina (kost je niet meer, maar is voor mij voordeliger). De paperback kost € 25,00 (ex. verzendkosten)… en is dik en zwaar, dus wel 4,90 verzendkosten, misschien goed idee nog een andere titel mee te bestellen? Het ebook kost 15,98. Anyway, hope u like my work! Het bevat een verslag van een jaar van lezen, denken, observeren, schrijven, voelen en luisteren… En mooi op tijd voor sint en kerst, right?

BESTELLEN

De Tao van Hans is de opvolger én voortzetting van Aan de leiband, of je eigen pad? – lees die dus eerst, anders mis je context, en er wordt regelmatig in De Tao van Hans naar verwezen! Nog een tip, of verzoek: lees het van A tot Z, sommige thema’s komen enkele malen terug, en er zit een opbouw in dus. Schort ook de opinies bij voorkeur op tot je het uit hebt, dan worden de samenhangende perspectieven helder(der)…

Het boek gaat eigenlijk over ‘kiezen’ voor het leven – want ik sterf is een vitaal besef in ‘de aanwezige’, het is dé ultieme context voor elke Tao, naar mijn smaak. En ondanks de in dit boek vervatte kritisch noten, de soms opwellende walging, elementen van verontrusting en ironie of zelfs het her en der aanwezige sarcasme, is het eigenlijk een positief boek. Een oproep, want:

Zonder interesse en ‘drive’ komt er niets tot stand, noch op lichamelijk, persoonlijk, relationeel, maatschappelijk of spiritueel vlak. Een mens kan wraakzucht kweken, meegaandheid of karakter. Competentie, middelmatigheid of zwakte. Men kan leren denken, luisteren en echt voelen, óf blijven geloven in geloven en blijven hangen in oude simplistische en vastgeleefde oordelen en door de tijdgeest voorgeschreven moraliteiten.
Verandering begint echter altijd met interesse. Combineren we die met eerlijkheid, durf, krachtdadige welwillendheid of een dosis heldere sensitiviteit dan kan iedereen vorderen, op welk terrein dan ook! Blijven we liever hangen in kleingeestige morele middelmatigheid of ressentiment, dan trainen we die houding, en worden we daar dus beter in, en verspreiden we die. Dit zijn enkele van de kernthema’s in dit boek.

Er komen echter ook tal van andere kleine zaken in aan bod zoals globalisering, liefde, religie, atheïsme, vooruitgang, advaita, moralisme, filosofie, de (onvrije) wil, magisch ‘denken’, geschiedenis, klimaat, hersens, ironie, macht, onnozelheid, extremisme, sferen, compassie, politiek, spiritualisme, cultuur, relativisme, humanisme, natuur, sentimentaliteit, ideologie, tijdgeest, helderheid, evolutie, én lieden als Nietzsche, Sloterdijk, Heidegger, Pinker, Dawkins, Gray, Finkielkraut, Scruton, Hitchens, Orwell, Onfray, Mekhennet, Cioran, Stendhal, Voltaire, Neiman, Flannery, Mishra, De Martelaere, Solzhenitsyn, Pessao, Marx, Darwin, Peterson, Eno, Dalrymple, Habermas, Toergenjev, Thomas, Derrida, Flannery, Boudry, Denys, en als klap op de vuurpijl: 
De waarheid over de Enige echte Godheid, de Grote Groene Woensel! 

Enne, een goeie review op Bol is altijd behulpzaam. Zet die gewoonbij de ebook versie van het boek, die zal wel (ook) via Bol te koop zijn. Thanx.

Nog even dit: enkel zij die mij verstaan of wensen te verstaan begrijpen (of vermoeden) waarom ik erop hamer (liefst al) mijn boeken te lezen, herlezen, herlezen en dan nogmaals en nogmaals… zodat wat wordt aangereikt en aangeraakt diep in de weefsels van je organisatiepatroon kan doordringen en er de nodige wijzigingen in kan aanbrengen. Het moet zich door decennia aan conditioneringen en verdedigingswerken (inclusief misleidende spiritualiteit) heen vreten, en dat vraagt veel toewijding en herhaling. Ik hoop altijd op dergelijke verstaanders! Evenwel zie ik helaas nog steeds teveel mensen langskomen, in satsang en in sessieverband, die dat ‘werk’ niet verricht hebben. Waarmee ze in wezen zowel zichzelf, als mijn mogelijke rol tekort doen en beperken, en ik mezelf eindeloos herhalen mag, of mag herhalen wat geleerd had kunnen worden door grondig en meermaals te lezen.

Knuf! h.

Terug naar mijn boekenlijst

LEES DEZE DUS EERST