Hét Satsang en non-dualiteit boek van eigen bodem: de heruitgave van ‘De vreugde van verlichting’ bij bol.com.

De vreugde van verlichting

9 februari 2016

Dit boek van Hans Laurentius geeft een eenvoudige uitleg van Advaita, ofwel non-dualiteit. Het maakt inzicht en zelfrealisatie heel toegankelijk, voor iedereen. In heldere taal wordt uitgelegd wat Bewustzijn is, en hoe het realiseren van Bewustzijn als je ware essentie gelijk staat aan bevrijding. Het is vlot geschreven en leest als een trein. Wel is er veel herhaling, maar dat is nodig om de lezer keer op keer te herinneren aan de essentie. Wat een cadeautje, dit boek! LdeJ

BESTELLEN VIA BRAVE NEW BOOKS (meer marge voor mij)
BESTELLEN VIA BOL (geen verzendkosten boven €20)

Onderwerpen die in het boek aan bod komen: Satsang, zelfrealisatie, zelfonderzoek, spirituele verlichting, Bewustzijn, perceptie, advaita vedanta, wat is non-dualiteit, over ego, bevrijding, handreikingen.

De tekst is trouwens onveranderd gelaten ook al zou ik wellicht sommige dingen nu anders benaderen of uitdrukken, een paar opmerkingen vooraf zijn wel toegevoegd. De layout moest min of meer opnieuw worden gemaakt. Hoe dan ook, alvast veel helderheid en leesplezier gewenst! Hopelijk kan een nieuwe generatie zoekers er hun voordeel mee doen, en wat zeepbellen doorprikken. Of natuurlijk ‘oude’ zoekers, die – misschien eindelijk – wat helderheid wensen of kunnen toelaten, hihi. Inmiddels (september 2019) zijn er toch weer zo’n 1.000 exemplaren van deze heruitgave verkocht, (de eerste druk van Ankh-Hermes bestond uit 3.000 stuks), en het boek blijft gelezen worden en mensen helderheid verschaffen. Nog steeds ontvang ik af en toe enthousiaste mails en bedankjes, wat best tof is.

De vreugde van verlichtingZo zag de eerste druk eruit 🙂

Quotes van lezers:

Een boek vol basics
Verhelderend van begin tot eind
Advaita in gewoon hollands – een verademing
Nu weet ik hoe ik kijken moet, bedankt!
Nu snap ik Nisargadatta eindelijk, dank je wel!
Kreeg dit boek van een vriend en ben zelden zo blij geweest met een cadeau. Heb het al twee keer gelezen en ontdek steeds weer iets nieuws, dank je wel!
Ongelooflijk helder en to the point, Hans, dank voor het schrijven ervan, en dat hij weer verkrijgbaar is!
“Het beste boek ever!”

“Een boek die je kijk op je leven en de wereld zal veranderen. Hans Laurentius legt op begrijpelijke manier uit hoe wij anders tegen het leven kunnen aan kijken, zodat we vrij kunnen zijn van de illusies waar we nu in leven. Een boek die je in een keer uit wil lezen en waarschijnlijk ook in een keer uit leest. (…latere toevoeging:) En dan blijft herlezen”

Vanaf januari 2014 is de paperback editie (ISBN 9789402114188) €18,70 (enkel bestelbaar via bol.com en verkrijgbaar tijdens satsangs en sessies), de e-book versie (ISBN 9789402114256) is bij allerlei online boekwinkels te koop, dus ook bij bol per 11 september 2019 van €11,99 voor €10,99 

Ook van Terwijl de merel zingtEHBO, Rozengeur & Prikkeldraad en Olie op het vuur is nu een e-book versie te bestellen! Alsmede van Een handvol scherven, Zelfherinnering+ en Aan de leiband of je eigen pad? Check m’n boeken pagina.

Je kunt trouwens bij Bol ook een review plaatsen, misschien leuk?

Lees meer op de volgende pagina’s!