Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Extra Satsang Drieluik (nr. 20) van 24-26 januari

24 januari 2020, 19:30 - 26 januari 2020, 16:00

‚ā¨112,50

Vanwege de enorme animo hebben Niek en ondergetekende jaarlijks een extra Drieluik ingepland! Vanaf nu elk jaar vier keer dus.

Dank voor het enthousiasme. Ik heb er nu al weer zin in ūüôā – Gelukkig zijn er dus vanaf nu vier in plaats van drie Drieluiken per jaar (januari-maart-juli-november), met daar tussendoor nog het Advaita Weekend te Heerde (in mei) en het Belgi√ę Weekend (september). Dus zijn er zes weekend bijeenkomsten per jaar te beleven, grofweg elke twee maanden een. Fijn toch?! Leuk ook dat tijdens de weekend events ook mensen uit bijvoorbeeld Belgi√ę, Ierland en Frankrijk enzovoorts overkomen…

Opzet

Vrijdagavond (19.30-21.45), zaterdag- en zondagmiddag (13.30 ‚Äď 16.15) als √©√©n pakket.¬†Inloop: half uur voor satsang tijd (Hans zit meestal al voor aanvang in stilte in de zaal, dus vanaf het inloop tijdstip kun je al samen-zijn). Het Satsang Drieluik is een intensieve gelegenheid voor zelfonderzoek, inspiratie en confrontatie en wat informele momenten, bijvoorbeeld in de pauzes. Het is door Niek Dekker van¬†Zijnsweg¬†ge√Įnitieerde en georganiseerde cyclus van drie dagdelen – als √©√©n pakket -, met zich verdiepende thema‚Äôs. Met eenzelfde groep mensen ga je een weekend de diepte in en beziet wat de voorop gestelde thema‚Äôs met je doen en je te zeggen hebben.

Inmiddels hebben we sinds 2013 al vele keren per jaar een Drieluik mogen organiseren/ervaren, en het waren allemaal zeer bijzondere weekenden en dit is dus reeds de 20e keer! De animo van deelnemers is erg groot, de openheid, moed en het enthousiasme eveneens, ook al worden er soms gevoelige punten geraakt, of geliefde aannames ontmanteld. Ook de laatste editie(s) waren weer druk bezocht en dynamische, intense en zeer interessant bijenkomsten. Dank aan Niek en de groep! Ik kijk zelden naar dingen uit, maar de Drieluiken zijn wat mij betreft inmiddels geliefde markeringspunten in het satsang jaar, ik zou bijna zeggen dat ik het elke maand wel zou willen, zo met een man/vrouw of veertig aan de slag in Nieks zorgzame aanwezigheid. En vanaf nu dus viermaal per jaar. Tof! 

Wat er precies gebeuren zal in satsang of in welke sessie wat behandeld wordt is in wezen meer afhankelijk van jou als deelnemer dan van de spreker. De deelnemers bepalen uiteindelijk de energie, thematiek en het feitelijk verloop door hoe ze zijn op het moment zelf. Satsang is enkel een spontane interactie waar Stilte en verbale responsen plaatsvinden. Het is geen lezing over een statisch onderwerp, maar levend onderricht. Betreedt de kapel dus volledig in overgave en bereidwilligheid, op eigen risico ?

Opbouw

Vrijdagavond¬†Introductie/inventarisatie van wie wat al ‚Äėweet‚Äô, wat de spirituele obstakels lijken te zijn, wat de werkelijke vraag of wens is van de deelnemers. Alles kan en mag gezegd of gevraagd worden, er zal op worden gereageerd vanuit Bewustzijn, en zo zullen waarschijnlijk vrij snel eventuele en gebruikelijke misvattingen duidelijk worden.
Zaterdagmiddag Verdieping middels verder onderzoek en interactie, we gaan dieper op de zaken in betreffende de schijnbare en echte werkelijkheid. Experimenten met het verschuiven van perceptie en zaken vanuit andere perspectieven belichten zullen duidelijk maken wat het wezenlijke verschil is tussen afgescheiden denken en de dingen zien-zoals-ze-zijn.
Zondagmiddag¬†Afronding en toetsing wat verhelderd is of nog niet. Inmiddels zal wel duidelijk zijn dat bewustwording niet perse leuk is, en dat het in eerste instantie niet gaat om ‚Äėje goed voelen‚Äô. Je zult worden aangemoedigd elke dag iets eerlijker en waarachtiger te zijn: onwaarheid kan verminderd worden, waarheid niet vermeerderd. Olie op het vuur is het doel immers.
By the way: niemand ‚Äėcontroleert‚Äô satsang, het is de interactie tussen jou, de deelnemers, de plek, Niek en mijzelf‚Ķ Niemand weet wat er precies zal plaatsvinden, so cool!

Adres

De Rijnkapel, Utrechtseweg 119, 6871 DR Renkum
De Rijnkapel is naast de FireZone benzine pompstation. Er stopt op 3 minuten loopafstand buslijn 352, welke vanaf NS Ede/Wageningen of vanaf NS Arnhem vertrekt. Uitstappen halte Groeneweg.

Inschrijvingen

Via Niek Dekker. Inschrijving is definitief na overmaking van het juiste bedrag ten name van (IBAN):
Zijnsweg NL77 TRIO 0390 4967 90 (BIC): TRIONL2U te Westervoort, o.v.v. Satsang Drieluik januari 2020. Ook graag m.v.v. telefoonnummer. Dan kan, als blijkt een @mail antwoord naar de aanmelder niet aan te komen, er altijd door Niek adequaat gereageerd worden. Mocht het sowieso lang duren vooraleer je email bevestigd wordt of indien er iets dringends is, kun je hem ook bellen: 06 361 8 000 8

Bijdrage

‚ā¨ 112,50 (‚ā¨ 90,- voor minima). Dit alles is inclusief koffie/thee maar uiteraard exclusief eventuele overnachtingen of maaltijden. Hieronder enkele suggesties over logies e.d. Je kunt het zo eenvoudig of luxe maken als je aanstaat! Hope to C U! Meld je tijdig aan, en betaal ook tijdig, want het gaat altijd snel.
Aanmelden

 


Een paar reacties:

“Wat me opviel in het weekend met Hans Laurentius, is dat alle vragen beantwoord worden. Het kan een meer emotionele of een meer spirituele vraag zijn. Beide worden beantwoord vanuit een verlicht perspectief. Het betekent dat er voor ieders vraag ruimte is. Dat geldt ook voor het vragen stellen: ieder die een vraag heeft krijgt de ruimte om die te stellen. Het is er nooit te druk voor .Zelf een vraag stellen vind ik erg bevredigend, want je krijgt een op jou toegesneden antwoord.”

“Hans Laurentius is wat mij aangaat de meest heldere, liefdevolle, en eerlijke leraar die er in Nederland te vinden is, en wellicht ook daarbuiten, en ik ben echt op al heel wat plekken geweest de afgelopen decennia. Dat sommige mensen hem te eigenwijs ofzo vinden snap ik echt niet. Ik ben nu bij diverse satsangs geweest, en bij twee weekend bijeenkomsten, en ik zie en voel alleen helderheid, humor, aandacht, wijsheid, eerlijk en liefde. Dat wilde ik gaan even laten weten, zodat je het op je site kan zetten, als een satsamg review in plaats van een boek review, die ik ook nog ga posten. Want je boeken zijn ook enorm behulpzaam en duidelijk (en soms om je rot te lachen) Hans, ook daarvoor heel veel dank. Groetjes. N.A.”


Wat opvalt is een grote helderheid waarbinnen iets belicht wordt en dit toegesneden op degene die met inhoudelijke vragen komen. 
Ik kan het heel goed volgen en zie ook duidelijk daar waar vragen afgekapt worden om tot de essentie door te dringen. Het knappe is ook dat Hans de emoties kan laten plaatsvinden voor wat ze zijn. En niet te vergeten de fantastische humor, al dan niet verpakt soms in een jasje van cynisme, iets wat overigens spontaan plaatsvindt. 
Alles draait om de kern. Niks geen omhaal van woorden. Concreet en heel duidelijk. 
En ja, voor mij een extra stimulans om alles vanuit gewaarzijn te laten gebeuren. 
Wat ik overigens ook belangrijk vind is dat het geheel goed betaalbaar is. Dat is bij vele zogenaamde spirituozen wel eens anders. Heeft iemand een uitkering, dan kan hij of zij hier toch bij zijn met een korting. 
En dit alles in een prachtige entourage van het kerkje met een sterke krachtplek omdat de leylijn duidelijk voelbaar is. Niet te vergeten een lekkere kop koffie, dan wel thee met iets er bij tijdens de pauze. 
Kortom, ik kijk met veel liefde en dankbaarheid en verbondenheid terug om dit fantastische gebeuren. 
Liefdevolle groet, R.

Verschenen op 6 september!

Er was geen spoor van tegenzin, alleen een spoor van angst, Het inzicht om naar binnen te gaan en dieper te kijken en nog dieper.
Vastbesloten de aanval in te zetten, frontaal en met gestrekt been.
Dit 3 luik, schudde mij wakker, en nu, hup, op het paard en weer verder!
Met dank aan Hans, Niek en alle lieve mensen.
Graag tot volgende keer!
- E.
Wow Hans! Helder, scherp, bakken liefde. Bijzonder (al zal jij dat wel weer onzin vinden, ik hoor je al weer grinniken). Dank, dank, dat ik erbij kon zijn! Groetjes - P.
He Hans! Wil even zeggen dat er sinds het drieluik echt veel verschoven is. Vond het geweldig, ook de groep en hoe het is geregeld allemaal. Dank! G.

En Niek…nogmaals mijn oprechte dank voor je liefdevolle, zachte aanwezigheid op het weekend in Belgi√ę. Het voelt vertrouwd en veilig in jouw omgeving. Fijn dat jij er bent!
Liefs A

Beste Niek,
Ik wil me graag alvast aanmelden voor het satsangweekend in Renkum in juli. Heel fijn dat jullie weer zo’n weekend organiseren. Alles klopt altijd in deze setting en opzet, voor mij althans.
Heb ook weer een verdiepend weekend mogen ervaren de laatste dagen. Grote dank! Ook voor jouw zorg en liefde en Hans’ niet aflatende geduld en precisie en liefde.
Liefs, F

Niek Dekker; Renkum ’19

Over Niek

Niek Dekker is initiatiefnemer van Zijnsweg, een Centrum voor bewustwording. Met de activiteiten vanuit Zijnsweg wordt geprobeerd een bijdrage te leveren aan het ruimer verstaan der dingen. Zijnsweg organiseert op verschillende plekken in Nederland en Belgi√ę ¬†o.a. lezingen, satsangs en muzikale bijeenkomsten. Niek geeft op verzoek ook zelf satsang. Meer informatie op:¬†www.zijnsweg.nl


Overnachten

Hier nog wat linkjes van overnachtingsmogelijkheden in de buurt van Renkum:

Een andere optie is via Vrienden op de fiets een gastgezin vinden.

Gegevens

Begin:
24 januari 2020, 19:30
Einde:
26 januari 2020, 16:00
Kosten:
‚ā¨112,50

Organisator

Niek Dekker
Telefoon:
06 361 80008
E-mail:
info@zijnsweg.nl
Site:
http://www.zijnsweg.nl

Locatie

De Rijnkapel
Utrechtseweg 119
Renkum, 6871 DR
+ Google Maps