Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Satsang Drieluik in Arnhem

8 juli, 19:30 - 10 juli, 16:00

€117,50

OPZET
Vrijdagavond (19.30-21.45), zaterdag- en zondagmiddag (13.30 – 16.00) als één pakket. Inloop: half uur voor satsang tijd (Hans zit meestal al voor aanvang in stilte in de zaal, dus vanaf het inloop tijdstip kun je al samen-zijn). Het Satsang Drieluik is een intensieve gelegenheid voor zelfonderzoek, inspiratie en confrontatie en wat informele momenten, bijvoorbeeld in de pauzes. Het is door Niek Dekker van Zijnsweg geïnitieerde en georganiseerde cyclus van drie dagdelen, met zich steeds verder verdiepende thema’s – vooral afhankelijk van wat jij inbrengt! Met dezelfde groep mensen ga je dus een weekend samen met ons de diepte in en beziet gaandeweg wat de diverse thema’s met je doen en wat deze je te zeggen hebben. Dit is altijd een zeer bijzonder gebeuren. En het kan minstens leiden tot een gevoel van samenzijn, waar wellicht eerder en gevoel van eenzaamheid overheerste: er zijn er meer die meemaken wat jij beleeft, en daar wat assistentie en ruimte om te leren bij zoeken! Wij zijn er in elk geval blij mee ook daar een bedding voor te kunnen bieden, nog los van alle andere impulsen en handreikingen!

We hebben sinds 2013 al tientallen Drieluiken mogen organiseren en ervaren het waren allemaal zeer bijzondere weekenden! Het animo van deelnemers is erg groot, de openheid, moed, en het enthousiasme eveneens, ook al worden er soms gevoelige punten geraakt, of geliefde aannames ontmanteld. Ook de laatste edities waren weer druk bezocht en dynamisch, intens en interessant voor elk van ons. Dus veel dank aan Niek en de groep! 

Het nieuwe boek is uit! Het vervolg op ‘Aan de leiband’, lees die a.u.b. eerst!

Wat er precies gebeuren zal in satsang of in welke sessie wat behandeld wordt is in wezen meer afhankelijk van jou als deelnemer dan van de spreker. De deelnemers bepalen uiteindelijk de energie, thematiek en het feitelijk verloop door hoe ze zijn op het moment zelf. Satsang is enkel een spontane interactie waar Stilte en verbale responsen plaatsvinden. Het is geen lezing over een statisch onderwerp, geen democratische discussie groep, maar levend onderricht. Betreed de kapel dus volledig in overgave en bereidwilligheid, op eigen risico ?

Opbouw

Vrijdagavond Introductie/inventarisatie van wie wat al ‘weet’, wat de spirituele obstakels lijken te zijn, wat de werkelijke vraag of wens is van de deelnemers. Alles kan en mag gezegd of gevraagd worden, er zal op worden gereageerd vanuit Bewustzijn, en zo zullen waarschijnlijk vrij snel eventuele en gebruikelijke misvattingen duidelijk worden.
Zaterdagmiddag Verdieping middels verder onderzoek en interactie, we gaan dieper op de zaken in betreffende de schijnbare en echte werkelijkheid. Experimenten met het verschuiven van perceptie en zaken vanuit andere perspectieven belichten zullen duidelijk maken wat het wezenlijke verschil is tussen afgescheiden denken en de dingen zien-zoals-ze-zijn.
Zondagmiddag Afronding en toetsing wat verhelderd is of nog niet. Inmiddels zal wel duidelijk zijn dat bewustwording niet perse leuk is, en dat het in eerste instantie niet gaat om ‘je goed voelen’. Je zult worden aangemoedigd elke dag iets eerlijker en waarachtiger te zijn: onwaarheid kan verminderd worden, waarheid niet vermeerderd. Olie op het vuur is het doel immers.
By the way: niemand ‘controleert’ satsang, het is de interactie tussen jou, de deelnemers, de plek, Niek en mijzelf… Niemand weet wat er precies zal plaatsvinden, so cool!

Adres

Gebouw van de Parkstraatgemeente – ‘onze’ ingang; de zij ingang (zie foto)! 
Kastanjelaan 22e; 6828GL in Arnhem.

Inschrijvingen

Via Niek Dekker. Inschrijving is definitief na overmaking van het juiste bedrag ten name van (IBAN):
Zijnsweg NL77 TRIO 0390 4967 90 (BIC): TRIONL2U te Westervoort, o.v.v. Satsang Drieluik juli 2022. Ook graag m.v.v. telefoonnummer en voor- en achternaam. Dan kan, als blijkt een @mail antwoord naar de aanmelder niet aan te komen, er altijd door Niek adequaat gereageerd worden. Mocht het sowieso lang duren vooraleer je email bevestigd wordt of indien er iets dringends is, kun je hem ook bellen: 06 361 8 000 8

Bijdrage

€ 117,50 (€ 90,- voor minima). Graag zelf je drinken en drinkgerij mee te nemen! Hope to C U!

Aanmelden


Een paar reacties:

“Hans Laurentius is wat mij aangaat de meest heldere, liefdevolle, en eerlijke leraar die er in Nederland te vinden is, en wellicht ook daarbuiten, en ik ben echt op al heel wat plekken geweest de afgelopen decennia. Dat sommige mensen hem te eigenwijs ofzo vinden snap ik echt niet. Ik ben nu bij diverse satsangs geweest, en bij twee weekend bijeenkomsten, en ik zie en voel alleen helderheid, humor, aandacht, wijsheid, eerlijk en liefde. Dat wilde ik gaan even laten weten, zodat je het op je site kan zetten, als een satsang review in plaats van een boek review, die ik ook nog ga posten. Want je boeken zijn ook enorm behulpzaam en duidelijk (en soms om je rot te lachen trouwens) Hans, ook daarvoor heel veel dank. Groetjes. N.A.”


Wat opvalt is een grote helderheid waarbinnen iets belicht wordt en dit toegesneden op degene die met inhoudelijke vragen komen. 
Ik kan het heel goed volgen en zie ook duidelijk daar waar vragen afgekapt worden om tot de essentie door te dringen. Het knappe is ook dat Hans de emoties kan laten plaatsvinden voor wat ze zijn. En niet te vergeten de fantastische humor, al dan niet verpakt soms in een jasje van cynisme, iets wat overigens spontaan plaatsvindt. 
Alles draait om de kern. Niks geen omhaal van woorden. Concreet en heel duidelijk. 
En ja, voor mij een extra stimulans om alles vanuit gewaarzijn te laten gebeuren. 
“Wat me opviel in het weekend met Hans Laurentius, is dat alle vragen beantwoord worden. Het kan een meer emotionele of een meer spirituele vraag zijn. Beide worden beantwoord vanuit een verlicht perspectief. Het betekent dat er voor ieders vraag ruimte is. Dat geldt ook voor het vragen stellen: ieder die een vraag heeft krijgt de ruimte om die te stellen. Het is er nooit te druk voor .Zelf een vraag stellen vind ik erg bevredigend, want je krijgt een op jou toegesneden antwoord.”
Wat ik overigens ook belangrijk vind is dat het geheel goed betaalbaar is. Dat is bij vele zogenaamde spirituozen wel eens anders. Heeft iemand een uitkering, dan kan hij of zij hier toch bij zijn met een korting. 
En dit alles in een prachtige entourage van het kerkje met een sterke krachtplek omdat de leylijn duidelijk voelbaar is. Niet te vergeten een lekkere kop koffie, dan wel thee met iets er bij tijdens de pauze. 
Kortom, ik kijk met veel liefde en dankbaarheid en verbondenheid terug om dit fantastische gebeuren. 
Liefdevolle groet, R.

Drieluik juli 2019 – foto’s (ook die van Niek) door Kasia Wozniak

“Een paar maanden geleden zag ik video’s van je en ik kon er niet naar kijken. Ik dacht wat een vreselijke vent is dat. Vanuit dat gevoel mailde ik je toen ook en noemde je een arrogante betweter geloof ik. Jeetje, hoe dom ik niet was, en dat ik dat zomaar mailde terwijl je me niet eens kent en ik maar twee filmpjes had gezien. Ongelooflijk. Na een aantal ervaringen en een verschuiving van een week of wat terug, keek ik opnieuw, en las ik o.a. ‘Rozengeur en prikkeldraad’, en herkende bijna alles wat je zei en schreef, en ik schaam me nu een beetje Hans, voor hoe ik je eerst veroordeelde. Nee, niet en beetje, ik heb het schaamrood op mijn gezicht terwijl ik dit schrijf. Je bent nu ik kan ‘kijken’ voor mij de enige die gewoon zegt waar het op staat. Ik ben die praatjes makers en zalvers zo beu! Dus, Dank je wel! En ik maak meteen een donatie over! Ben zo blij met je boeken en satsangs en video’s. Super. Sorry voor mijn eerdere mail… Ik kom snel naar een drieluik of weekend. Liefs R”.  - R.
Er was geen spoor van tegenzin, alleen een spoor van angst, Het inzicht om naar binnen te gaan en dieper te kijken en nog dieper.
Vastbesloten de aanval in te zetten, frontaal en met gestrekt been.
Dit 3 luik, schudde mij wakker, en nu, hup, op het paard en weer verder!
Met dank aan Hans, Niek en alle lieve mensen.
Graag tot volgende keer!
- E.
Wow Hans! Helder, scherp, bakken liefde. Bijzonder (al zal jij dat wel weer onzin vinden, ik hoor je al weer grinniken). Dank, dank, dat ik erbij kon zijn! Groetjes - P.
He Hans! Wil even zeggen dat er sinds het drieluik echt veel verschoven is. Vond het geweldig, ook de groep en hoe het is geregeld allemaal. Dank! G.

 

 

Beste Niek,
Ik wil me graag alvast aanmelden voor het satsangweekend in Renkum in juli. Heel fijn dat jullie weer zo’n weekend organiseren. Alles klopt altijd in deze setting en opzet, voor mij althans.
Heb ook weer een verdiepend weekend mogen ervaren de laatste dagen. Grote dank! Ook voor jouw zorg en liefde en Hans’ niet aflatende geduld en precisie en liefde.
Liefs, F

Over Niek

Niek Dekker is initiatiefnemer van Zijnsweg, een Centrum voor bewustwording. Zijnsweg probeert om via de verschillende toegangswegen een bijdrage te leveren aan het ruimer verstaan der dingen en organiseert op de verschillende plekken in Nederland en België daarvoor lezingen, satsangs en muzikale bijeenkomsten. Niek is initiatienemer en organisator van de drukbezochte Satsang Drieluiken. Hij geeft op verzoek ook zelf satsang. Meer informatie op: www.zijnsweg.nl


Overnachten

Hier nog wat linkjes van overnachtingsmogelijkheden in de buurt van Renkum/Arnhem:

Een andere optie is via Vrienden op de fiets een gastgezin vinden.

Gegevens

Begin:
8 juli, 19:30
Einde:
10 juli, 16:00
Kosten:
€117,50

Organisator

Niek Dekker
Telefoon:
06 361 80008
E-mail:
info@zijnsweg.nl
Site:
http://www.zijnsweg.nl

Locatie

Parkstraat Gemeente
Kastanjelaan 22e
Arnhem, 6828GL
+ Google Maps