Ter inspiratie

In deze sectie staan een paar  links naar ducumentaires die inspirerend en/of confronterend kunnen zijn. Dit kan over van alles gaan: ecologie, economie, macht et cetera. Er zijn vele lieden die met authentieke, innovatieve, intelligente of gewaagde dingen bezig zijn, of met dingen die we niet mogen weten. Dat horen we vaak niet, want het meeste nieuws is niks nieuws maar standaard gedoe dat mensen middelmatig en klein houdt, en het reeds bekende verhaal van de wereld in stand houdt (oud denken). Dus dacht ik, iets aanreiken zou wellicht leuk zijn… Om de dubbele onwetendheid wat te ondergraven…en wellicht een mogelijk alternatief te overwegen.

 

Nice little video! The Emphatic Civilization

 

TRUE DETECTIVE. Wanneer je houdt van een briljante serie, geweldig acteer werk, schitterende dialogen, en een man die echt durft na te denken en derhalve met zeer origenele gedachten en inzichten komt, dan is deze serie een absolute aanrader. Ben niet zo snel onder de indruk maar dit is uitzonderlijk. En uiteraard weer een HBO productie: Matthew rules!  De dvd box komt binnenkort uit, maar via kickass torrent is het ook te downloaden. Have fun and be amazed! Eindelijk kreeg Matthew voor zijn fascinerende intense rol in Dallas Buyers Club zijn grote prijs, terwijl de ex-pretty boy ook in MUD al zo gaaf was. En hier is hij misschien nog beter! Inspired performances.

51+43HSJfIL._AA160_ TRUE DETECTIVE, Brilliant stuffimages

 

 

These 29 Clever Drawings Will Make You Question Everything Wrong With The World

1669-620x

12103-620x

 

 

 

Polish artist Pawel Kuczynski has worked in satirical illustration since 2004, specializing in thought-provoking images that make his audience question their everyday lives.

 

http://news.distractify.com/culture/satirical-paintings/?v=1

 

Zeitgeist3 wYMpPrFXLDjxn48mXm3OiaC9DrqZeitgeist

Kijk en huiver, en verbaas je over hoe dom wij als slaapwandelaars bezig zijn. Kijk ‘m nog een keer, laat het doordringen. Dit is goed tegengif. Ik ben geen cynicus, maar weet al heel lang dat veel wordt gemanipuleerd, verzwegen en verdraait. Veel van wat ik hier zag, over religie, amerikaanse overheid, de leugen van 9/11, geld, machtshonger van een paar ‘grote families’ etc, was me al bekend, maar hier wordt het in een goede context geplaatst zodat je misschien kunt gaan zien hoe je wordt ‘geholpen’ om in slaap te blijven, om een slaaf te blijven. Stel je open en leer, ook van dit soort films. In de film komen ook (audio) fragmenten van Chogyam Trungpa en anderen voor. Er zijn ook 2 vervolg delen gemaakt. Zoek ‘m op internet (torrentbutler.eu  of youtube bijvoorbeeld).  KIJK, dit is je wereld ook, al wil je het niet. Voor de goed orde ik zeg niet dat de inhoud meer ‘waar’ is dan iets anders, maar het is wel iets anders dan wat je meestal krijgt voorgeschoteld.

Hier een link van deel 3 – de meest recente film. Hier van deel 1

 

images-1

 John D Liu

John D Liu is in staat geerodeerde ecosystemen te laten herstellen! Hij werkt ook samen met mensen als permacultuur specialist Geoff Lawton. Wonderbaarlijk te zien dat er na of binnen 5 jaar een woestijnachting kale bende weer tot leven komt! Roofbouw kan alleen door wezens die het geheel niet ‘zien’. Liu en Lawton doen hun wonderbaarlijke herstel werk in diverse regio’s, Libanon, China, Australië en Afrika, vaak zelfs in samenwerking met of op verzoek van regeringen. Dit werkt hersteld niet enkel de natuurlijke ecosystemen, maar biedt ook de mensen in de betreffende regio weer perspectief, super cool:

http://tegenlicht.vpro.nl/nieuws/2012/april/John-D-Liu.html  

 

Het antwoord op de crisis komt uit Griekenland

Sedlacek 8

Hier nog een uitzending van het immer interessante programma van de VPRO ‘Tegenlicht’. Ditmaal over economie, vooral over alternatieven en over ‘onzuiver denken’: zoals de Tsjechische filosoof/econoom Tomas Sedláček op grappige wijze laat zien. Maar het gaat ook over initiatieven van onderop!

http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2013-2014/griekenland.html
Kijk ook eens naar eerdere afleveringen van Tegenlicht, die steeds ongeveer 50 minuten duren, bijvoorbeeld die over Ricardo Semler.

 

155304_162359803799250_4121587_n

The economics of Happiness

Ook heel gaaf en duidelijk: andere visies op het al te gemakkelijk geaccepteerde (oude) denken omtrent globalisering en de heilig verklaarde ‘vrije’ markt werking …De film duurt iets van 45 minuten en is super helder.

150x220xmoney_180.jpg,qitok=hKEtFMl9.pagespeed.ic.VOT5a1gLeR
 http://www.theeconomicsofhappiness.org

 

images-2The Moneyless Man – Mark Boyle

Over radicaal gesproken: zakenman gaat een jaar lang volledig geld-loos. En het lukt! Dus gaat hij door. Inmiddels schreef hij twee boeken over zijn belevenissen en ideeën. Deze kerel is tevens de initiator van “Freeconomy Community”, dat inmiddels een wereldwijd fenomeen geworden is. Vetcool! Deze TED talk duurt 15 minuten.

http://www.youtube.com/watch?v=-PuyYVVVkIM

 

 Mannen en vrouwen…

Ook leuk en lekker dualistisch: mannen luisteren niet, maar komen meteen met een oplossing aan…vrouwen willen dat ze gehoord worden…. HA! 2 minuten lol.

 https://www.facebook.com/photo.php?v=577787252244707&set=vb.100000403128194&type=2&theater

 

Sacred economics – Charles Eisenstein

images-3sacred-200x300Mooie intro over een andere, nieuwe benadering van economie, in tegenstelling tot al het oude denken van onze politici en snurkende economen… Charles heeft ook door dat de waan van het afgescheiden zelf enorm debet is aan allerlei ellende in de wereld. Ik verwees al eens naar hem en Mark Boyle in een InZicht artikel genaamd Afgescheidenheid, de norm in de wereld.‘ De column: ‘Vooruitgang’ raakt ook aan deze zaken. Deze intro duurt zo’n 12 minuten.

http://youtu.be/EEZkQv25uEs