Sessies

praktijkruimte

Praktisch: sessies vinden op doordeweekse dagen plaats in mijn praktijkruimte te Heijen en worden normaliter om 13.00 of 14.30 (per mail) gepland. Voor adres, tarieven, email adres zie: contact.

Individuele sessies bieden een ideale gelegenheid om dieper in te gaan op vrijheid versus ‘de droomstaat’ van afgescheidenheid. In wezen kan begeleiding of stimulering plaats vinden vanuit elk ‘ontwikkelingsniveau’ en kan elk onderwerp een ingang zijn. Het kan dus zijn dat de sessies zich richten op Volwassenheid of op Ontwaken.

Zo kan onmiddelijk ervaren worden wat Advaita is, hoe zelfonderzoek werkt, kan er indien nodig geholpen worden met doorvoelen en doorzien van patronen en ladingen of geassisteerd worden bij het stellen van de juiste vragen en het ontmantelen van geloofspatronen en overtuigingen (want meestal duurt het even voor iemand door heeft hoe zelfonderzoek echt werkt en effectief wordt).

Goed is wel om er rekening mee te houden dat mijn benadering tamelijk direct is en van overbodige franje ontdaan. Een sessie is wellicht de meest intense vorm van confrontatie die mogelijk is, en gaat vrijwel stelselmatig dieper dan De vreugde van verlichtingiets lezen of bekijken. Dichterbij dan in sessie of satsang verband is vrijwel niet mogelijk.
Daar kan niet iedereen tegen, maar goed, of het klikt of niet blijkt vanzelf, en op de site staan voldoende teksten en audio/video opnamen om alvast een aardige indruk te krijgen, hoewel ‘live’ natuurlijk toch anders is.

Wie behoefte heeft aan intensieve zelfconfrontatie met beperkende overtuigingen en aannames, beter wil leren hoe zelfonderzoek werkt, behoefte heeft zaken in een nieuw perspectief te zien of gewoon samen wil kijken naar terugkerende of storende thema’s is van harte welkom.

Individuele sessies duren gemiddeld genomen driekwartier tot een uur, maar kunnen ook bijzonder kort blijken. Is er echter behoefte aan een langer onderhoud dan kan ook anderhalf uur geboekt worden. Goed om te beseffen is echter, dat niet de duur bepalend is maar wat er noodzakelijk is op het moment zelf. Het kan dus ook een korte ontmoeting betreffen.

Besef ook dat vaak het maken van een afspraak al het nodige in gang kan zetten, en dat de fysieke reis deel is van het hele gebeuren. Denken dat het veel reistijd ‘kost’ en die als ‘verloren’ beschouwen is m.i. een misvatting, en spreekt ook de ervaringen van vele bezoekers tegen.

EHBOMeestal is de benadering erg rechtstreeks en spontaan vanuit wat er gezien en door de bezoeker aangereikt wordt. Soms kan gebruik gemaakt worden van bewustzijnstechnieken zoals beschreven in EHBO, waarin veel uitleg staat over echt voelen, bewustzijn hervinden, emotionele ladingen doorvoelen, stemmingen en overtuigingen laten oplossen, intuïtie benutten en meer! Wens je meer voorkennis en praktische invalshoeken, lees dan een of meer van mijn boeken, daar zijn ze immers voor geschreven. Hoe meer je al van me hebt bestudeerd hoe beter het is!

BELANGRIJK!!!!!
Ik zou het in elk geval bijzonder fijn vinden als je minimaal de moeite zou nemen om naast ‘EHBO’ en ‘De vreugde van verlichting’ (een vereiste) OOK minstens Olie op het vuur’ en ‘Aan de leiband, of je eigen pad’ goed te bestuderen. Scheelt je, denk ik, minstens 1 sessie en is dus in feite een koopje :).
Veel basics en essentiële zaken hoef ik dan immers niet tijdens de sessies (of satsangs) uiteen te zetten. (Bijna iedereen heeft basically de zelfde basisvragen, hoe persoonlijk of uniek het ook lijken mag).
Het beste is ook – sorry dat ik even doorzeur maar ik heb bijna 25 jaar ervaring met werken met mensen – deze boeken minimaal 2x (grondig en kalm aan) te lezen, en in de juiste volgorde zodat het kan ‘indalen’.
EN – gouden tip 2: mix het nu eens even niet met andere ‘spiri-lectuur’! Het is NIET allemaal ‘hetzelfde’… al denk je vast van wel. Hetzelfde geld voor satsang video’s kijken… Kijk en lees eens een jaar of meer alleen mijn stuff, als je diep wil gaan tenminste… tenzij je liever dertig ondiepe putjes wil in plaats van echt water vinden… (waar dan uit blijkt dat je geen echte dorst hebt, maar gewoon een hobby hebt gevonden ter vermaak – ook best hoor, maar… – )…

Oke, even terug naar de sessies: Goed om te beseffen is dat het erg nuttig kan zijn dat ik meekijk met je zelfonderzoek, want de ervaring leert dat velen niet echt steeds de juiste vragen paraat hebben, soms vast lijken te lopen of toch onbewust in aannames en patronen belanden zonder het zelf te zien. De ‘eigen’ blinde vlek zie je zo makkelijk niet, en effectief zelfonderzoek plegen leer je meestal niet in een uurtje.

Is bovenstaande aansprekend of herkenbaar dan is het wellicht zinvol een afspraak te maken voor een individuele sessie. Besef wel dat ik elk vuur(tje) in je zal aanwakkeren… ik ben geen therapeut of troostpriester, het is maar dat je het weet. Dus: betreedt mijn spreekkamer geheel op eigen risico 🙂tovenaar

NB. Sinds september 2017 is de mogelijkheid ontstaan om via Skype een sessie te boeken. Ik kan me voorstellen dat mensen in Nederland en Vlaanderen dat ook zouden willen. Dus oke! Aangezien face to face een meer diepgaande ervaring is en het best werkzaam wens ik dit nou niet echt te stimuleren, maar het geheel uitsluiten is misschien ook overdreven. Zo’n sessie zal maximaal 45-50 minuten duren, betaling graag ruim voor de geplande sessie!
Zo’n sessie zal alleen kunnen plaatsvinden met een goede reden. Dus niet enkel om tijd en reiskosten te besparen of voor het algemeen gemak. De reis hiernaartoe is feitelijk deel van de sessie, vrijwel iedereen die een of meerdere sessies met me heeft gedaan zal dit beamen. Wanneer er ‘overmacht’ is (iemand kan niet lang onderweg zijn, of is erg ziek, of minder valide), kan het voor normale sessie tarief (€75, voor echte minima €50). Skype sessies zijn daarom: 80,00/50,00 euro – het scheelt je immers reistijd & kosten. Mij scheelt het vrijwel niks – behalve dat ik je minder goed kan ‘zien’.

Tot slot: ook een mogelijkheid die regelmatig benut wordt is het boeken van meerdere sessies op aaneengesloten dagen terwijl er wordt overnacht in de buurt.

Voor adres, afspraak maken, en tarieven en betalingen zie: ‘contact/tarieven’. Ik reik je graag in individueel verband een handvol scherven aan!