The Scottish Scapes

ScottishScapesDit album is de eerste die af kwam na 15 jaar geen muziek maken. Het bleek het begin van wat inmiddels een aardige reeks is geworden. Vroeger al hield ik ervan om naast songs ook instrumentale elektronische muziek te maken, en dat blijkt dus nog steeds het geval te zijn. In dezelfde periode waaraan er aan dit album werd gewerkt, ontstond ook de collectie Songs From The Horizon, maar The Scottish Scapes waren net wat eerder klaar.

De titels op deze cd verwijzen meestal naar plekken in Schotland, waar Kasia en ik onze prille liefde vierden, en een intens ’thuis’ gevoel opleverde, vandaar 5 gezamenlijke trips daarheen. De stukken deden ons nu eenmaal aan Schotland denken, ze stimuleerden mijn muzikaal-filmisch bewustzijn denk ik. Ze variëren van kalm melodisch, tot minimaal zonder melodie, tot intens en meeslepend. De stukken kunnen overigens een behoorlijke impact hebben op je energiesysteem. Het design van dit album is eveneens verzorgd door Kasia.

Korg Karma, Roland Sh-201, Fender Jaguar, Roland 8-track recorder

Vanaf nu (23-11-2016) is het album in zijn geheel op m’n youtube kanaal te beluisteren. 
Totale speelduur: ± 78:00

HL – The Scottish Scapes
1. Arrival 2. Coffin Road 3. Schiehallion 4. Glen Shiel
5. Ben Lawers Refusal 6. Glimpse 7. Glencoe 8. Panorama
Comprovised, played & recorded by HL 2011

Prijs € 6,00 + verzendkosten

Bestellen

Op de foto: M’n heerlijke Fender Jaguar gitaar, Korg Karma workstation synth (de rode), de Roland sh-201, en de roland (boss) 12 track recorder.Voor dit album werd ook een Roland workstation XP-80 synthesizer gebruikt die ik kon lenen van Rocco. Daarnaast de Korg Karma en Roland Sh-201, plus wat effecten uiteraard.

Roland XP-80 workstation